Om Kaningården

Min vision är att ta fram trevliga individer av bra kvalité som uppfyller de nordiska riktlinjerna på hur en korrekt dvärgvädurskanin skall vara. Vi har just nu färgerna Otter havana, Otter svart, viltgrå och Zobelsiames brun i kaningården. Jag önskar att sprida inspiration och hjälpa till att göra kaninhobbyn mer tillgänglig för den som vill ta del av den. Jag har en historia inom kaninhoppningen och just nu pågår min resa inom utställningsaveln. Det roliga med kaniner är att oavsett ålder så kan man umgås med dessa små underbara och fluffiga djuren på ett sätt som passar en själv.

Malin Andersson, Breareds Kaningård

Hej!

Malin Andersson heter jag som driver Breareds Kaningård. Jag är 33år och har tidigare haft hoppkaniner och registrerad kaningård inom SKHRF (Sveriges Kaninhoppares Riksförbund). Idag är jag medlem i SKAF (Sveriges Kaninavelsföreningars Riksförbund) med uppfödarnummer: 78A

Jag är lite av en mångsysslare och hittar jag något som jag tycker är roligt så satsar jag allt. Kaningården kommer jag att försöka hålla på en lagom nivå då jag i perioder jobbar väldigt mycket. Jag hoppas kunna ta fram trevliga kaniner som har ett bra exteriör och ett bra lynne och som passar både till utställning och kelhem.

Har du någon fråga till mig så är du välkommen att höra av dig via mejl.
brearedskaningard@gmail.com 

Burar

Vi har 8st burar i första delen i stallet och sedan en 9-facksbur på ett annat ställe i stallet. Hemma på tomten har vi ett hägn med två hus. Det finns alltid funderingar på att bygga fler burar så antalet burar exakt får vara lite öppet. Jag försöker hålla de dagliga rutinerna lättskötta och det är tydligt med skyltar på varje bur hur kaninerna skall utfodras. Belysning och lådor för hö och spån underlättar den dagliga skötseln av kaninerna.

Breared

Det är faktiskt så att om man vänder sig om så bor vi några hundra meter ifrån skylten. Det var lite klurigt ändå att bestämma vad kaninuppfödningen på gården skulle heta. När jag hade kaninuppfödning tidigare så bodde vi på ett annat ställe och jag hade registrerat gårdsnamn inom SKHRF*, då som Blockas Kaningård. Skulle jag använda det igen, komma på något nytt eller utgå från gårdens namn? Jag kände till slut att det skall inte vara krångligt. Vi bor i Breared. Vi kallar gården för Breareds Gård och det är allmänt känt i bygden att vi kallar det så. Varför krångla till det?

Jag siktar på att kunna registrera kaningården inom SKAF** i framtiden. ”Go big or go home” är mitt motto. Man måste våga tänka stort. Sen tar saker tid. Som någon sa: ”Det omöjliga tar bara lite längre tid”.

*SKHRF = Sveriges Kaninhoppares Riksförbund
*SKAF = Sveriges Kaninavelsföreningars Riksförbund